Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

28
2
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Kikärtsbiffar med härlig smak av koriander, curry och chili. Biffarna, som förutom kikärtor även innehåller morötter är goda att servera med ris och mango chutney.

Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Ingredienser

4 portioner
2 burkar kikärtor (à 400 g)
1/2 dl glutenfritt ströbröd
2 ägg
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
2 tsk curry
2 msk rapsolja

Till servering

mango chutney
ris

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Cecilia

2012-01-17

Supergott,men jag tyckte det räckte med ett ägg i en dubbel sats,då blev smeten precis lagom fast för att biffarna ska få rätt konsistens utan att falla isär.

Lisa

2009-07-27

Supergoda vego-burgare! Vi bytte ut moroten mot palsternacka och hade bara en halv chili per sats, och det blev kanon! Jättegott i hamburgerbröd med grönsaker och creme fraiche utblandat med ajvar relish.

Näringsvärde per portion

Energi 2508 KJ / 598 kCal
Fett 13.6 g
Salt 1.29 g
Kolhydrater 92.1 g
Protein 19.5 g
Läs mer om näringsvärden