Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Dessa vegetariska biffar gjorda på kikärtor med smak av koriander, curry och chili är helt underbart goda. Stek dina kikärtsbiffar i panna före du serverar med färskt naanbröd, ris och en söt mango chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kikärtkikärterna och låt dem rinna av.
  2. Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandingen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
  4. Till servering: Servera kikärtsbiffarna med mango chutney, ris och naanbröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1 dl havredryck
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 morot
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk curry
  • 2 msk rapsolja
Till servering
  • mango chutney
  • ris
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2508 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept