Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

28
2 Klimatsmart
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Dessa vegetariska biffar gjorda på kikärtor med smak av koriander, curry och chili är helt underbart goda. Stek dina kikärtsbiffar i panna före du serverar med färskt naanbröd, ris och en söt mango chutney.

Skriv ut
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Ingredienser

4 portioner
2
burkar kikärter (à 400 g)
1/2 dl
Fibrex
1 dl
havredryck
2 msk
majsstärkelse
1
ägg
-
salt och peppar
1
morot
1
röd chili
1
kruka koriander
2 msk
curry
2 msk
rapsolja

Till servering

mango chutney
ris
naanbröd

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på naanbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Cecilia

1/17/2012

Supergott,men jag tyckte det räckte med ett ägg i en dubbel sats,då blev smeten precis lagom fast för att biffarna ska få rätt konsistens utan att falla isär.

Lisa

7/27/2009

Supergoda vego-burgare! Vi bytte ut moroten mot palsternacka och hade bara en halv chili per sats, och det blev kanon! Jättegott i hamburgerbröd med grönsaker och creme fraiche utblandat med ajvar relish.

Näringsvärde per portion

Energi 2508 KJ / 598 kCal
Fett 13.6 g
Salt 1.29 g
Kolhydrater 92.1 g
Protein 19.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept