Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
0
Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ugnsrostade rotfrukter kan man bara inte få nog av, och lätt är det också! Medan de får gotta till sig i ugnen stekts halloumin gyllene i lite olja, och till detta bjuder vi på en vitlökssmakande tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2586 KJ / 617 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halloumi med rostad potatis och limeyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi tikka masala
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatis- och halloumirårakor med gröna tillbehör
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shake salad med matvete, mango och halloumi
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade kikärtor med halloumi och bulgursallad
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga