Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki
Ugnsrostade rotfrukter kan man bara inte få nog av, och lätt är det också! Medan de får gotta till sig i ugnen stekts halloumin gyllene i lite olja, och till detta bjuder vi på en vitlökssmakande tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2586 KJ / 617 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer