Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

8
0
Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ugnsrostade rotfrukter kan man bara inte få nog av, och lätt är det också! Medan de får gotta till sig i ugnen stekts halloumin gyllene i lite olja, och till detta bjuder vi på en vitlökssmakande tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ingredienser

900 g
potatis
1/2
påse morötter (à 500 g)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
gurka
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
400 g
halloumi eller grillost
1 msk
olja
1/2
förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2586 KJ / 617 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept