Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

17
0
Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ugnsrostade rotfrukter kan man bara inte få nog av, och lätt är det också! Medan de får gotta till sig i ugnen stekts halloumin gyllene i lite olja, och till detta bjuder vi på en vitlökssmakande tzatziki och lite fräscha ärtskott på toppen. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Rostade rotfrukter med halloumi och tzatziki

Ingredienser

900 g potatis
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2586 KJ / 617 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 44 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden