Halloumi tikka masala

19
1
Halloumi tikka masala

De salta halloumitärningarna steks upp innan de hälls ned i en gryta gjord på en tikka masalabas, samt lök och morötter. Ät sedan halloumi tikka masalan ihop med nykokt ris och fräscha ärtskott. Smaklig spis önskar vi er.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Halloumi tikka masala

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olja
480 g tikka masala grytbas
1 dl vatten
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Späd grytan med 1 dl mjölk eller grädde (för 4 port) för en mildare smak.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Johanna

2019-10-10

Uselt att inte få laktosfri halloumi i den laktosfria matkassen. Ersattes med 150g fetaost och kikärtor! Rekommenderas INTE!

Redaktionen ICAse

2019-10-11

Hej Johanna! Vad tråkigt att höra att det hade blivit fel i din kasse. Ta gärna kontakt med din handlare om den felaktiga halloumin. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3122 KJ / 748 kCal
Fett 38 g
Salt 7 g
Kolhydrater 67 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden