Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Halloumi tikka masala

De salta halloumitärningarna steks upp innan de hälls ned i en gryta gjord på en tikka masalabas, samt lök och morötter. Ät sedan halloumi tikka masalan ihop med nykokt ris och fräscha ärtskott. Smaklig spis önskar vi er.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök och morötter.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp halloumin på en tallrik.
  4. Stek morötter och lök i resten av oljan. Rör ner grytbasen och vattnet i pannan. Låt koka ca 5 minuter. Häll i osten och låt allt bli varmt.
  5. Servera grytan med ris och ärtskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Späd grytan med 1 dl mjölk eller grädde (för 4 port) för en mildare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • 480 g tikka masala grytbas
  • 1 dl vatten
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3122 kJ / 748 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer