Halloumi tikka masala
De salta halloumitärningarna steks upp innan de hälls ned i en gryta gjord på en tikka masalabas, samt lök och morötter. Ät sedan halloumi tikka masalan ihop med nykokt ris och fräscha ärtskott. Smaklig spis önskar vi er.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
3 morötter (ca 250 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk olja
480 g tikka masala grytbas
1 dl vatten
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3122 KJ / 748 kCal
Fett38 g
Salt7 g
Kolhydrater67 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabb enkel vardagsrätt🤩 passar min vardag alldeles perfekt! Smakar gott också!
Emma karin
2024-01-16Tog I mindre Tikki Masala grytbas då den som innehöll rätt mängd, kunde innehålla spår av nötter. Men tyckte det blev lagom. Hackade löken och morötterna i små bitar och tog i ca 2 dl matlagningsgrädde istället för 1 dl vatten. (Inte förtjust i stärk mat) Blev toppen! Halloumi bytte vi till svensk grillost. Föredrar svenska råvaror i den mån det går!🇸🇪 Denna delades i små och mellanstora bitar.
Katrine
2023-02-01Väldigt gott & lättlagat. Jag bytte ut vattnet mot 3 dl grädde, blev super gott 😊
Nathalie
2022-12-10