Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi
Fräsch och somrig grynsallad med många goda smaker. Kamutvetet får sällskap i salladsskålen av grön sparris, sockerärtor, färsk lök och vattenmelon. Toppa med krispiga ärtskott, pumpafrön och riven halloumi. Servera salladen med en svalkande myntayoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 dl kamutvete eller annat gryn
Dressing
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
2 msk olivolja
salt
peppar
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Sallad
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
250 g grön sparris
150 g sockerärtor
1 färsk lök
500 g vattenmelon
50 g ärtskott
200 g halloumi eller grillost
1/2 dl pumpafrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 516 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater39 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt fräsch sommarsallad. Härliga smakkombinationer!
Anne
2022-07-19Konstig mix, ingredienserna hör inte ihop
Sofia
2022-06-01Supergott! Gjorde salladen utan paprika och lite grillad kyckling vid sidan.
Karolina
2022-05-02