Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi

3
1
Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi

Fräsch och somrig grynsallad med många goda smaker. Kamutvetet får sällskap i salladsskålen av grön sparris, sockerärtor, färsk lök och vattenmelon. Toppa med krispiga ärtskott, pumpafrön och riven halloumi. Servera salladen med en svalkande myntayoghurt.

Skriv ut
Grynsallad med grön sparris, vattenmelon och halloumi

Ingredienser

4 portioner
2 dl
kamutvete eller annat gryn

Dressing

skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Myntayoghurt

1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt

Sallad

1
förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
250 g
grön sparris
150 g
sockerärtor
1
färsk lök
500 g
vattenmelon
50 g
ärtskott
200 g
halloumi eller grillost
1/2 dl
pumpafrön

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt kamutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matyoghurt och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Marie

2021-07-21

Super god sallad. Kan verkligen rekommendera den. Helt suverän.

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 516 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept