Fräsch och somrig grynsallad med många goda smaker. Kamutvetet får sällskap i salladsskålen av grön sparris, sockerärtor, färsk lök och vattenmelon. Toppa med krispiga ärtskott, pumpafrön och riven halloumi. Servera salladen med en svalkande myntayoghurt.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt kamutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matyoghurt och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt fräsch sommarsallad. Härliga smakkombinationer!
Anne
2022-07-19Konstig mix, ingredienserna hör inte ihop
Sofia
2022-06-01Supergott! Gjorde salladen utan paprika och lite grillad kyckling vid sidan.
Karolina
2022-05-02