Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rostade päron

Det här snabblagade receptet på rostade päron har läckra smaker av fänkålsfrön, honung och timjan och är ett innovativt och trevligt tillbehör till många maträtter och framförallt till högrev.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Stöt fänkålsfröna i en mortel.
  3. Dela, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Ringla över honungen. Strö över stötta fänkålsfrön och timjan. Klicka på smöret.
  5. Tillaga päronen mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–10 minuter. Låt svalna 10 minuter före servering.
  6. Servera gärna tillsammans med Långkokt högrev, Gräddig dragonsås, Ört- och citrontoppingFänkål och betor i ugn samt Krämigt stomp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 päron (à 165 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk repad timjan
  • 3 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer