Långkokt högrev

Betyg 2.4 av 5.
379 personer har röstat
14
Långkokt högrev

Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Långkokt högrev

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  högrev i hela bitar
1   gul lök
1   morot
2   kvistar färsk dragon
2   lagerblad
5   vitpepparkorn
2 tsk  salt
7 dl  torrt vitt vin
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Minska mängden kött per portion, sista 10 minuterna kan man lägga i goda svampar som champinjoner eller ostronskivling etc. med köttet. Eller varför inte byta ut högreven mot långkokt fläskkarre?

Gör så här

Tips

Spara gärna 6 dl (1 dl per port) av spadet till en dragonsås (se länk under steg 5).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
379 personer har röstat

Kommentarer

Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.

Juraj

2022-02-10

Jag gjorde högrev i grytan på spisen och det blev väldigt mört. Gjorde även tillbehören dragonsås, päronen och citron topping till som någon skrev längre ner. Serverade med potatismos till och allt tillsammans blev gott.

Yvette

2021-03-30

Tillsatte lite svartvinbärssaft (hemmagjord syrlig) gott.

Marianne

2020-06-24

Näringsvärde per portion

Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett16 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g

Testa liknande recept

Kokt högrev till olika rätter
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddig dragonsås
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Asiatisk buljong med högrev
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långgrillade oxspjäll
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga