Långkokt högrev

376
14
Långkokt högrev

Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Långkokt högrev

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Minska mängden kött per portion, sista 10 minuterna kan man lägga i goda svampar som champinjoner eller ostronskivling etc. med köttet. Eller varför inte byta ut högreven mot långkokt fläskkarre?

Gör så här

Tips

Spara gärna 6 dl (1 dl per port) av spadet till en dragonsås (se länk under steg 5).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

376

Kommentarer

Juraj

2022-02-10

Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.

Yvette

2021-03-30

Jag gjorde högrev i grytan på spisen och det blev väldigt mört. Gjorde även tillbehören dragonsås, päronen och citron topping till som någon skrev längre ner. Serverade med potatismos till och allt tillsammans blev gott.

Marianne

2020-06-24

Tillsatte lite svartvinbärssaft (hemmagjord syrlig) gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1806 KJ / 433 kCal
Fett 16 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden