Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Minska mängden kött per portion, sista 10 minuterna kan man lägga i goda svampar som champinjoner eller ostronskivling etc. med köttet. Eller varför inte byta ut högreven mot långkokt fläskkarre?
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.
Juraj
2022-02-10Jag gjorde högrev i grytan på spisen och det blev väldigt mört. Gjorde även tillbehören dragonsås, päronen och citron topping till som någon skrev längre ner. Serverade med potatismos till och allt tillsammans blev gott.
Yvette
2021-03-30Tillsatte lite svartvinbärssaft (hemmagjord syrlig) gott.
Marianne
2020-06-24