Långkokt högrev
Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett16 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g
Kommentarer
Perfekt att koka i kastrull på spisen, hade inget vin hemma men det kan man ha i grytan, mycket bra
Kerstin
2024-11-10Hej! Jag vill haka på Lars-Olof nedan. Det står inte i receptet när man ska ha i vin. Det står däremot vatten vilket inte är med i ingrediens listan.
Alexandra
2024-04-21Hej När skall man ha i vinet?
Lars-olof
2024-03-29Hej Lars-Olof! Vinet ska i tillsammans med övriga ingredienser under tredje punkten. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02