Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämigt stomp

Det här receptet på krämigt stomp är ett luxuöst och underbart gott potatis- och jordärtskocksmos. Tillsammans med grädde, mjölk och smör gör du ett fylligt och fluffigt mos som passar ypperligt till en bit kött eller fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och skockor. Skär potatisen i mindre bitar om de är stora, eftersom de har längre koktid än skockorna.
  2. Koka potatis och skockor i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter. Häll av och låt ånga av.
  3. Tillsätt smör, grädde och mjölk. Stöt till ett grovt mos med en potatisstöt. Krydda med salt.
  4. Servera gärna till Långkokt högrev.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Tips

Stompet kan lätt göras till ett fluffigt mos med lite extra grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g potatis
  • 600 g jordärtskocka
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer