Krämigt stomp

Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
0
Krämigt stomp

Det här receptet på krämigt stomp är ett luxuöst och underbart gott potatis- och jordärtskocksmos. Tillsammans med grädde, mjölk och smör gör du ett fylligt och fluffigt mos som passar ypperligt till en bit kött eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Krämigt stomp

Ingredienser

6 portioner
600 g  potatis
600 g  jordärtskocka
125 g  smör
1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  mjölk
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stompet kan lätt göras till ett fluffigt mos med lite extra grädde.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgbiffar med svamp och jordärtskocksstomp
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga