Krämigt stomp

23
0
Krämigt stomp

Det här receptet på krämigt stomp är ett luxuöst och underbart gott potatis- och jordärtskocksmos. Tillsammans med grädde, mjölk och smör gör du ett fylligt och fluffigt mos som passar ypperligt till en bit kött eller fisk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Krämigt stomp

Ingredienser

6 portioner
600 g
potatis
600 g
jordärtskocka
125 g
smör
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
-
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stompet kan lätt göras till ett fluffigt mos med lite extra grädde.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Testa liknande recept