Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Melon- päron- och ricottasallad

Sno snabbt och enkelt ihop den här somriga salladen. Mogna päron och friska meloner serveras på ett fat med fyllig ricottaost och solrosskott. Över den strålande salladen ringlar du söt honung och syrlig citronsaft.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj päronen, dela dem och skär ut kärnhuset. Skär halvorna i klyftor. Låt skalet vara kvar.
  2. Dela galiamelonen och skrapa ur kärnorna. Skala den och skär i tärningar. Skär ut köttet på vattenmelonen och skär i bitar.
  3. Droppa lite citronsaft över päron och melon. Fördela solrosskott och frukt på fyra tallrikar (för 4 port). Lägg en portion ricottaost i salladen och ringla lite honung över osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 väl mogna päron
  • 1 galiamelon
  • 400 g vattenmelon
  • 1 citron
  • 1 ark solrosskott
  • 250 g ricottaost
  • 1/2 dl flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden