Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

6
3
Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Snabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!

Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4 päron
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl hasselnötter
2 msk smör
2 - 3 msk flytande honung
2 msk pressad citronsaft

Till servering

vaniljglass

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Gull-britt

2019-11-02

En favorit! Rosmarin och päronen gifter sig på ett magiskt sätt.

Sofie

2017-09-08

Smakar smaskens. Använde lönnsirap istället för honungen. Gör det för andra gången ikväll.

Ewa

2015-10-12

Värt att pröva :-)

Näringsvärde per portion

Energi 1676 KJ / 400 kCal
Fett 21.8 g
Kolhydrater 44.1 g
Protein 4.5 g
Läs mer om näringsvärden