Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
3
Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Snabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!

Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4   päron
1/2   kruka rosmarin
1/2 dl  hasselnötter
2 msk  smör
2 - 3 msk  flytande honung
2 msk  pressad citronsaft

Till servering

vaniljglass

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

En favorit! Rosmarin och päronen gifter sig på ett magiskt sätt.

Gull-britt

2019-11-02

Smakar smaskens. Använde lönnsirap istället för honungen. Gör det för andra gången ikväll.

Sofie

2017-09-08

Värt att pröva :-)

Ewa

2015-10-12

Näringsvärde per portion

Energi1676 KJ / 400 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater44.1 g
Protein4.5 g

Testa liknande recept

Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronspöken
Betyg 2.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga