Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Snabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor. Finhacka rosmarinen. Grovhacka hasselnötterna.
  2. Fräs klyftorna i smöret tills de börjar få färg. Häll över honungen, hasselnötterna och rosmarinen. Tillsätt citronsaften och låt de sjuda på svag värme tills päronklyftorna mjuknar.
  3. Till servering: Servera päronklyftorna lite varma med glassen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 päron
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk pressad citronsaft
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1676 kJ / 400 kCal