Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarin

Snabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!

Ingredienser
4 portioner
4 päron
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl hasselnötter
2 msk smör
2 - 3 msk flytande honung
2 msk pressad citronsaft
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1676 KJ / 400 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater44.1 g
Protein4.5 g
Kommentarer
Supergott. Och enkelt. Rosmarinen lyfter rätten. Mums!
Maria
2024-12-15En favorit! Rosmarin och päronen gifter sig på ett magiskt sätt.
Gull-britt
2019-11-02Smakar smaskens. Använde lönnsirap istället för honungen. Gör det för andra gången ikväll.
Sofie
2017-09-08