Päron med frön & nötter
Päron med frön & nötter är en vacker och mycket uppskattad efterrätt. Rostade frön och blandningen av smör och honung blir fantastisk på päronen. Servera med vispad vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
4 päron
2 dl nötter och frön (t ex solros- och pumpafrön samt cashewnötter)
1/2 dl flytande honung
1/2 dl smör- & rapsolja
För alla
Desserten är fri från gluten och ägg under förutsättning att man bjuder med äggfri vaniljsås eller vispad grädde. Innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matfettet med mjölkfritt margarin. Servera med mjölkfri vaniljsås från t ex Oatly eller Go Green.
Gör så här
Tips
Låt gärna fyllningen rinna över. Försök hitta saftiga och mjuka päron.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett23 g
Kommentarer