Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päron med frön & nötter

Päron med frön & nötter är en vacker och mycket uppskattad efterrätt. Rostade frön och blandningen av smör och honung blir fantastisk på päronen. Servera med vispad vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av toppen på päronen. Ta ut kärnhusen med en urkärnare. Ställ päronen i en ugnssäker form (skär ev bort en tunn skiva i botten så att de står stadigare).
  3. Torrosta frön och grovhackade nötter i het panna. Lägg dem i en skål och tillsätt honung och smör- &rapsolja.
  4. Lägg fyllningen i kärnhålen och runt päronen.
  5. Stek i mitten av ugnen i 30-50 minuter beroende på hur hårda päronen är. Täck ev med folie på slutet. Servera med vispad vaniljsås.

För alla

Desserten är fri från gluten och ägg under förutsättning att man bjuder med äggfri vaniljsås eller vispad grädde. Innehåller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matfettet med mjölkfritt margarin. Servera med mjölkfri vaniljsås från t ex Oatly eller Go Green.

Tips

Låt gärna fyllningen rinna över. Försök hitta saftiga och mjuka päron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 päron
  • 2 dl nötter och frön (t ex solros- och pumpafrön samt cashewnötter)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl smör- & rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden