Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladpannkakor med ingefärspäron

Pannkaka med smak av choklad som serveras tillsammans med ingefärskryddade päron är en tjusig efterrätt som tilltalar de flesta. Sötningsmedel ger dig en sötare smak och med den rivna mörka chokladen som topping är succén garanterad!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa ägg, vatten, mjölk, mjöl, kakao och socker till klimpfri smet.
  3. Smält hälften av matfettet i en stekpanna eller pannkakslagg. Häll matfettet i smeten.
  4. Stek pannkakor i pannan ca 2 minuter per sida. Vik ihop pannkakorna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Håll pannkakorna varma i ugnen.
  5. Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Stek dem mjuka i resten av matfettet i en stekpanna. Smaksätt med ingefära och blanda i sötningsmedlet.
  6. Servera chokladpannkakorna med ingefärspäronen till. Riv gärna lite mörk choklad över pannkakorna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkfria alternativ, t ex Solhavre och mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: blanda pannkakssmeten enligt ett glutenfritt recept och smaksätt med kakao.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk socker
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 päron
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 2 msk strö sötningsmedel
  • ev 2 bitar mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden