Gräddig dragonsås

9
2
Gräddig dragonsås

Här är ett recept på gräddig dragonsås där basen i såsen är spadet från vårt recept på långkokt högrev. Koka upp med grädde, schalottenlök, dragon, persilja och vitvinsvinäger och servera med den långkokta högreven.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Gräddig dragonsås

Ingredienser

6 portioner
6 dl spad från koket av högrev (se länk under steg 1)
3 dl vispgrädde
2 schalottenlökar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
salt
1 tsk vitvinsvinäger
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lisa

2019-08-09

Supergod!

Micha

2013-09-25

Väldigt mesig, utpräglat syrlig smak.

Testa liknande recept

Rotfruktsbea
Bearnaisesås
Choronsås
Falsk bearnaisesås
Chilibearnaise