Gräddig dragonsås

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
3
Gräddig dragonsås

Här är ett recept på gräddig dragonsås där basen i såsen är spadet från vårt recept på långkokt högrev. Koka upp med grädde, schalottenlök, dragon, persilja och vitvinsvinäger och servera med den långkokta högreven.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Gräddig dragonsås

Ingredienser

6 portioner
6 dl  spad från koket av högrev (se länk under steg 1)
3 dl  vispgrädde
2   schalottenlökar
2 msk  finhackad dragon
2 msk  finhackad persilja
salt
1 tsk  vitvinsvinäger
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättergott! Citronströsslet var pricken över i!

Karin

2023-12-03

Supergod!

Lisa

2019-08-09

Väldigt mesig, utpräglat syrlig smak.

Micha

2013-09-25

Testa liknande recept

Bearnaisesås
Betyg 2.5 av 5.
144 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choronsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falsk bearnaisesås
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk bearnaise "Avonaise"
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilibearnaise
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddsmör med dragon
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga