Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Gräddig dragonsås

Här är ett recept på gräddig dragonsås där basen i såsen är spadet från vårt recept på långkokt högrev. Koka upp med grädde, schalottenlök, dragon, persilja och vitvinsvinäger och servera med den långkokta högreven.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop spadet från Långkokt högrev i en kastrull tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädden. Koka ca 5 minuter.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt den, dragon och persilja.
  3. Smaka av såsen med salt och lite vitvinsvinäger för att lyfta dragonsmaken.
  4. Red ev såsen med lite majsstärkelse om den känns tunn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 dl spad från koket av högrev (se länk under steg 1)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk finhackad dragon
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer