Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

4
0
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp är utmärkta att servera på ditt mezebord. Med styrka av ajvar relish och sambal oelek blir bullarna extra mustiga. Den friska yoghurtdippen passar ypperligt till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl het ajvar relish
1 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 tsk spiskummin
fint rivet skal av 1 citron
1 tsk salt
400 g lammfärs
olja till stekning
libanesisk yoghurt till servering

Gör så här

Tips

En perfekt liten plockrätt på ditt mezebord. Med ris till blir det en middagsrätt. Libanesisk yoghurt finns som färdig produkt, men man kan även blanda i mynta och vitlök i vanlig matyoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer