Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp är utmärkta att servera på ditt mezebord. Med styrka av ajvar relish och sambal oelek blir bullarna extra mustiga. Den friska yoghurtdippen passar ypperligt till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl het ajvar relish
1 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1/2 tsk spiskummin
fint rivet skal av 1 citron
1 tsk salt
400 g lammfärs
olja till stekning
libanesisk yoghurt till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

1,5 dl ajvar till 400g färs, kan det stämma? Låter som om det blir en väldigt lös smet.

Emma kristina

2024-11-14

Testa liknande recept

Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling i ugn med paprika och zucchini
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och olivbiffar
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita
Betyg 4.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köftebullar
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga