Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp är utmärkta att servera på ditt mezebord. Med styrka av ajvar relish och sambal oelek blir bullarna extra mustiga. Den friska yoghurtdippen passar ypperligt till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl  het ajvar relish
1 msk  ströbröd
1 tsk  sambal oelek
1   ägg
1/2 tsk  spiskummin
fint rivet skal av 1   citron
1 tsk  salt
400 g  lammfärs
olja till stekning
libanesisk yoghurt till servering

Gör så här

Tips

En perfekt liten plockrätt på ditt mezebord. Med ris till blir det en middagsrätt. Libanesisk yoghurt finns som färdig produkt, men man kan även blanda i mynta och vitlök i vanlig matyoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj
Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling i ugn med paprika och zucchini
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsspett
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga