Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp

Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp är utmärkta att servera på ditt mezebord. Med styrka av ajvar relish och sambal oelek blir bullarna extra mustiga. Den friska yoghurtdippen passar ypperligt till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, ägg, spiskummin, fint rivet skal av citronen och salt. Blanda väl med lammfärsen.
  2. Forma köttbullar av färsen. Stek dem i olja.
  3. Servera på ett fat med tandpetare i, tillsammans med libanesisk yoghurt.

Tips

En perfekt liten plockrätt på ditt mezebord. Med ris till blir det en middagsrätt. Libanesisk yoghurt finns som färdig produkt, men man kan även blanda i mynta och vitlök i vanlig matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 dl het ajvar relish
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk spiskummin
  • fint rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 400 g lammfärs
  • olja till stekning
  • libanesisk yoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan