Friterad jordärtskocka
Friterad jordärtskocka är perfekt som enkelt och elegant snacks eller tilltugg! Halvera och fritera de kokta skockorna i olja så blir de gyllene och härligt krispiga. Servera gärna med citron och majonnäs eller aioli.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskocka
ca 1 l neutral olja (till fritering)
salt
Till servering
citron
majonnäs eller aioli
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen/aiolin.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs/aioli.
Näringsvärdet är beräknat utan citron och majonnäs eller aioli till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi263 KJ / 63 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentar
Supergott! Detta ska jag göra fler gånger.
Rosmari
2021-02-13