Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och persiljesallad

Härligt grön och smakfull citron- och persiljesallad. Förträfflig till lammfärsbullar och rostade jordärtskockor. Du kan även med fördel servera salladen till buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Värm citronjuice och socker i en panna på svag värme tills det löser sig. Blanda i olivoljan.
  2. Skala och skiva rödlöken. Skölj salladssorterna.
  3. Vänd ihop salladen och häll över citrondressingen. Garnera med lite bladpersilja och servera tillsammans med Heta lammfärsbulla med libanesisk yoghurtdipp och Rostade jordärtskockor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk råsocker
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • ca 70 g blandade salladssorter (t ex mangold och spenat)
  • 1 dl plockad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 130 kJ / 30 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden