Citron- och persiljesallad
![Citron- och persiljesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16671/cf_259/citron-_och_persiljesallad.jpg)
Härligt grön och smakfull citron- och persiljesallad. Förträfflig till lammfärsbullar och rostade jordärtskockor. Du kan även med fördel servera salladen till buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
![Citron- och persiljesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16671/cf_259/citron-_och_persiljesallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk råsocker
3 msk olivolja
1 rödlök
ca 70 g blandade salladssorter (t ex mangold och spenat)
1 dl plockad bladpersilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi130 KJ / 30 kCal
Fett1 g
Kommentarer
Jag la till lite bulgur till denna goda sallad för att få den lite mer matig til buffén. Det blev kanon!
Malin
2007-12-19En fräsch sallad till den libanesiska buffén som dock kanske kan hackas i småbitar istället för att ha hela spenatblad?
Malin
2007-12-19