Rostade jordärtskockor

Sätt en guldkant på middagen genom att snabbt och enkelt rosta jordärtskockor. De får en härlig konsistens och ofantligt god smak av olivoljan och saltet. Busenkelt och toppengott.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi264 KJ / 63 kCal
Fett3 g
Salt1.5 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stKörde i 20 minuter och då var de inte alls klara. Skockorna var inte särskilt stora. Älskar dock smaken
Rolf
Enkelt att hitta recept
Ann-kristine
Jag vill bara tillägga att man inte behöver skala dem
Laila
Skala jordärtskockorna med en tesked! Fungerar även perfekt på ingefära. Minimerar svinnet till nästan noll. :-)
Peter
Det var ett enkelt recept. Jag använde olivolja med citron, flingsalt och så tog jag örtkryddor provencale. Stora skockor gjorde jag klyftor av. Till dig som inte vet om jordärtskockor. Man skalar med vanlig potatisskalare. Ska man skala mycket, så är det bäst att lägga dem i lite citronvatten så de inte mörknar.
Inger
Jag misslyckades tyvärr totalt här. antagligen vet jag inte hur man skalar jordärtskockor, och skulle vilja haft ett tydligare recept.. Men det hade nog blivit gott..
Malin