Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jordärtskockscrème

Denna jordärtskockscrème passar utmärkt som tillbehör till rimmad fisk eller kallskuret. En crème med bland annat jordärtskockor, schalottenlökar och crème fraiche som du serverar sval till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala jordärtskockorna, skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll i mjölken och fyll upp med vatten så det täcker. Salta lätt.
  2. Koka skockorna mjuka i 15-20 minuter. Häll av vattnet. Låt svalna något.
  3. Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs löken mjuk i smör. Rör om då och då. Den får inte ta färg. Lägg över löken på ett fat.
  4. Mixa skockor, lök och creme fraiche i matberedare till en slät purè. Späd ev med lite vatten.
  5. Lägg över i skål och smaksätt purén med salt, peppar och gräslök. Ställ kallt. Serveras sval, ej kylskåpskall som tillbehör till rimmad fisk eller kallskuret. Passar även att värmas som tillbehör till fågel och vilt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

Späd purén med buljong till en simmig konsistens så har du basen till en god soppa!

Ingredienser

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl mjölk
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2760 kJ / 660 kCal