Jordärtskockscrème

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Jordärtskockscrème

Denna jordärtskockscrème passar utmärkt som tillbehör till rimmad fisk eller kallskuret. En crème med bland annat jordärtskockor, schalottenlökar och crème fraiche som du serverar sval till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Jordärtskockscrème

Ingredienser

undefined
500 g  jordärtskockor
2 dl  mjölk
2   schalottenlökar
1 msk  smör
2 dl  crème fraiche
2 msk  gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Späd purén med buljong till en simmig konsistens så har du basen till en god soppa!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett26 g
Salt0.4 g
Kolhydrater76 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Fisk i folie med jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Hickorydoftande fläsk med äppelkompott
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med tryffeldipp
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga