Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon
Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Fyllda paprikor
ca 500 g kalkonfärs
1 burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk salt
1 förp urkärnade oliver (à 70 g)
1 förp persilja (à 20 g)
4 röda paprikor
1 dl riven ost
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 förp krispsallad
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2545 KJ / 607 kCal
Fett22 g
Salt2.29 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men tråkigt att man inte fick med riset i denna matkasse som man annars normalt brukar få, trotts att man skulle ha ris till både denna och en annan rätt denna vecka. Hade varken ris eller annan gryn hemma då ja tog för givet att det skulle ingå och det i mitt tycke är en stor del av en maträtt.. speciellt då kassen kostar kring 730 kr så förväntar jag mej ändå att dom större delarna av måltiden ska finnas med i kassen..
Emma
2024-12-10Detta var så himla gott! Vi blandade i riset i den färdiga färsblandningen så allt var i ett. Detta kommer vi laga igen.
Frida
2024-12-04Mycket gott!!
Maria
2024-12-03