Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

11
3
Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Fyllningen som består av kalkonfärs, arrabbiata, oliver och persilja passar utmärkt ihop med paprikan. Servera de med fluffigt ris, mild yoghurt och en krispig sallad på gröna salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Rostade fyllda paprikor med arrabbiata och kalkon

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Fyllda paprikor

ca 500 g
kalkonfärs
1
burk pesto arrabbiata (à 130 g)
1/2 tsk
salt
1
förp urkärnade snackoliver (à 70 g)
1
förp persilja (à 20 g)
4
röda paprikor
1 dl
riven ost

Sallad

1
rödlök
1/2 msk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
1
förp krispsallad
2 dl
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna yoghurten med vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Ulrica

2021-03-14

Väldigt smakrikt i all sin enkelhet. Hoppade över oliverna. Det här kommer vi att göra igen!

Elisabeth

2021-03-12

Jättegott och lättlagat.

Barbara

2020-03-29

Mycket gott. Gett receptet till vänner som samtycker.

Näringsvärde per portion

Energi 2545 KJ / 607 kCal
Fett 22 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept