Het räkpasta med tomat och basilika
En het räkpasta med tomater och basilika är både krämig och smakrik! Här adderar du dessutom lite snackmorötter för att få in lite extra tuggmotstånd. Peston bidrar med både en fin färg och hettan till rätten.
Ingredienser
4 portioner
1 förp räkor i lake (à 580 g)
150 g snackmorötter
250 g tomatmix
4 port färsk pasta (gärna fettuccine)
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl pesto arrabbiata
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1744 KJ / 417 kCal
Fett18 g
Salt3.2 g
Kolhydrater40 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde creme fraiche istället för matlagningsgrädde och maizena. Enklare och godare.
Gitte
2023-08-27Gott och enkelt
Rolf
2021-08-07Tog dubbelt så mycket pesto och tillsatte sambal oelek, då blev det gott. Smaklöst annars.
Camilla
2021-04-18