UNDER 45 MIN | Medel

Het räkpasta med tomat och basilika

En het räkpasta med tomater och basilika är både krämig och smakrik! Här adderar du dessutom lite snackmorötter för att få in lite extra tuggmotstånd. Peston bidrar med både en fin färg och hettan till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten som rymmer både pastan och morötterna.
  2. Häll av räkorna i en sil.
  3. Dela morötterna på längden. Halvera tomaterna.
  4. Koka pastan och morötterna enligt anvisningen på pastaförpackningen.
  5. Blanda mjölk, grädde, majsstärkelse och pesto i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
  6. Sänk värmen och vänd ner räkorna i såsen och låt de bli varma (men koka inte, då blir räkorna torra och sega).
  7. Hacka basilikan.
  8. Servera pasta och morötter med räksås toppad med basilika och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g)
  • 150 g snackmorötter
  • 250 g tomatmix
  • 4 port färsk pasta (gärna fettuccine)
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl pesto arrabbiata
  • 1 kruka basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 1744 kJ / 417 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept