Het räkpasta med tomat och basilika

18
2
Het räkpasta med tomat och basilika

En het räkpasta med tomater och basilika är både krämig och smakrik! Här adderar du dessutom lite snackmorötter för att få in lite extra tuggmotstånd. Peston bidrar med både en fin färg och hettan till rätten.

Skriv ut
Het räkpasta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
1
förp räkor i lake (à 580 g)
150 g
snackmorötter
250 g
tomatmix
4
port färsk pasta (gärna fettuccine)
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
majsstärkelse
1/2 dl
pesto arrabbiata
1
kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Camilla

2021-04-18

Tog dubbelt så mycket pesto och tillsatte sambal oelek, då blev det gott. Smaklöst annars.

Simon

2021-01-18

Väldigt smaklöst tyvärr

Näringsvärde per portion

Energi 1744 KJ / 417 kCal
Fett 18 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept