Chicken nuggets med arrabbiatakräm
En rätt som förmodligen går hem väldigt bra hos barnen är dessa chicken nuggets. Du gör dem från grunden och vänder dem i ströbröd, gärna panko. Ät tillsammans med rostad potatis, chilikräm och krispig paprika. Du kommer nog bli förvånad över hur enkelt det var att göra nuggets själv.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis (gärna delikatesspotatis)
1/2 msk olja
salt
peppar
Chillikräm
2 dl smetana
1/2 dl pesto arrabbiata
Chicken nuggets
4 kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd eller panko
2 msk smör eller margarin
Paprika
300 g röd och gul paprikamix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3302 KJ / 786 kCal
Fett40 g
Salt2.2 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums god sås,god kyckling god potatis
Maria
2018-10-21Mycket gott! Detta ska vi göra fler gånger.
Rosita
2018-10-19