Chicken nuggets med arrabbiatakräm

13
2
Chicken nuggets med arrabbiatakräm

En rätt som förmodligen går hem väldigt bra hos barnen är dessa chicken nuggets. Du gör dem från grunden och vänder dem i ströbröd, gärna panko. Ät tillsammans med rostad potatis, chilikräm och krispig paprika. Du kommer nog bli förvånad över hur enkelt det var att göra nuggets själv.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2018

Chicken nuggets med arrabbiatakräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis (gärna delikatesspotatis)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Chillikräm

2 dl
smetana
1/2 dl
pesto arrabbiata

Chicken nuggets

4
kycklingfiléer
3 msk
vetemjöl
2
ägg
1 1/2 dl
ströbröd eller panko
2 msk
smör eller margarin

Paprika

300 g
röd och gul paprikamix

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd eller glutenfritt panko. 
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

10/21/2018

Mums god sås,god kyckling god potatis

Rosita

10/19/2018

Mycket gott! Detta ska vi göra fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 3302 KJ / 786 kCal
Fett 40 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept