Fiskgratäng och gurka
Att göra en fiskgratäng är ett utmärkt sätt att få i sig mera fisk på. Här använder du dig av torsk, en gratängsås med smak av räkor och dill, samt lite extra matlagningsgrädde. Ät gratängen tillsammans med delikatesspotatis och gurkskivor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
600 g torskfilé
250 g gratängsås med räkor och dill
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 gurka
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 413 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men rör ihop grädden och såsen innan! Såsen var så tjock så det skar sig så grädden la sig i ena hörnet och såsen i andra.
Sofie
2020-05-01Fast jag har aldrig gillat fisk
Catharina
2020-01-30Fiskgratäng med gurka låter kanske lite oaptitligt.Ja, egentligen som riktigt vardagsmat.Men det är ju rätt ok och är tar ju inte så lång tid.Det är ju det den här matkassen är till för.
Catharina
2020-01-30Hej Catharina! Ja det är ju toppen med en matkasse som denna Enkla veckan. Man får vardagsmat som går snabbt och enkelt att laga. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-31