UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskgratäng och gurka

Att göra en fiskgratäng är ett utmärkt sätt att få i sig mera fisk på. Här använder du dig av torsk, en gratängsås med smak av räkor och dill, samt lite extra matlagningsgrädde. Ät gratängen tillsammans med delikatesspotatis och gurkskivor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och salta och peppra.
  5. Häll över gratängsåsen och grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  6. Skiva gurkan.
  7. Servera fiskgratängen med potatis och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gratängsåsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Blanda grädden med 2 msk chilisås (för 4 port).
Koka upp gratängsåsen och grädden och häll över fisken då blir den klar på ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 600 g torskfilé
  • 250 g gratängsås med räkor och dill
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1748 kJ / 413 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept