Fiskgratäng och gurka

7
3
Fiskgratäng och gurka

Att göra en fiskgratäng är ett utmärkt sätt att få i sig mera fisk på. Här använder du dig av torsk, en gratängsås med smak av räkor och dill, samt lite extra matlagningsgrädde. Ät gratängen tillsammans med delikatesspotatis och gurkskivor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Fiskgratäng och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
600 g
torskfilé
250 g
gratängsås med räkor och dill
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
gurka

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i gratängsåsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Blanda grädden med 2 msk chilisås (för 4 port).
Koka upp gratängsåsen och grädden och häll över fisken då blir den klar på ca 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sofie

5/1/2020

Gott! Men rör ihop grädden och såsen innan! Såsen var så tjock så det skar sig så grädden la sig i ena hörnet och såsen i andra.

Catharina

1/30/2020

Fast jag har aldrig gillat fisk

Catharina

1/30/2020

Fiskgratäng med gurka låter kanske lite oaptitligt.Ja, egentligen som riktigt vardagsmat.Men det är ju rätt ok och är tar ju inte så lång tid.Det är ju det den här matkassen är till för.

Redaktionen ICAse

1/31/2020

Hej Catharina! Ja det är ju toppen med en matkasse som denna Enkla veckan. Man får vardagsmat som går snabbt och enkelt att laga. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1748 KJ / 413 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept