Torsk med sparris, tomat och haricots verts
Ett fräscht och mycket smakfullt sätt att servera torsk. Haricots verts, tomater och sparris är perfekta tillbehör till denna rätt, som lätt blir en favorit vare sig det är vardag eller fest. Servera med nykokt potatis och ät med citron och aioli för extra piff.
Ingredienser
4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
125 g körsbärstomater
1 knippe grön sparris
ca 600 g torskfilé
1/2 dl vitt matlagningsvin
50 g smör
salt
svartpeppar
Till servering
buljongkokt potatis
citronklyftor
aioli
För alla
Kontrollera noga innehållet på den buljongkokta potatisen och aiolin. Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1960 KJ / 467 kCal
Fett20 g
Salt2.18 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer