Torsk med sparris, tomat och haricots verts

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Torsk med sparris, tomat och haricots verts

Ett fräscht och mycket smakfullt sätt att servera torsk. Haricots verts, tomater och sparris är perfekta tillbehör till denna rätt, som lätt blir en favorit vare sig det är vardag eller fest. Servera med nykokt potatis och ät med citron och aioli för extra piff.

Torsk med sparris, tomat och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
150 g  haricots verts (bönor)
1   rödlök
125 g  körsbärstomater
1   knippe grön sparris
ca 600 g  torskfilé
1/2 dl  vitt matlagningsvin
50 g  smör
salt
svartpeppar

Till servering

buljongkokt potatis
citronklyftor
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet på den buljongkokta potatisen och aiolin. Fri från gluten.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1960 KJ / 467 kCal
Fett20 g
Salt2.18 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med limeaioli
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk- och skaldjursgryta med fänkål och saffran
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga