Torsk med sparris, tomat och haricots verts

1
0
Torsk med sparris, tomat och haricots verts

Ett fräscht och mycket smakfullt sätt att servera torsk. Haricots verts, tomater och sparris är perfekta tillbehör till denna rätt, som lätt blir en favorit vare sig det är vardag eller fest. Servera med nykokt potatis och ät med citron och aioli för extra piff.

Skriv ut
Torsk med sparris, tomat och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
150 g
haricots verts
1
rödlök
125 g
körsbärstomater
1
knippe grön sparris
ca 600 g
torskfilé
1/2 dl
vitt matlagningsvin
50 g
smör
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

buljongkokt potatis
citronklyftor
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet på den buljongkokta potatisen och aiolin. Fri från gluten.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1960 KJ / 467 kCal
Fett 20 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 35 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept