Rimmad torsk med betor och körvel
Rimmad torsk med betor och körvel är en delikat fiskrätt som du tillagar enkelt. Torsken ugnssteks och serveras ihop med välsmakande tillbehör som smörstekta rödbetor, nykokt potatis, brynt smör samt lite riven pepparrot på toppen. En rätt som bjuder på perfekta smakkombinationer!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
200 g förkokta rödbetor
1/2 kruka körvel
250 g rimmad torskfilé
50 g smör
salt
peppar
2 msk riven pepparrot
1 citron
1/2 ask solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2244 KJ / 537 kCal
Fett22 g
Salt4.02 g
Kolhydrater51 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer