Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
0
Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

En vårrätt med många ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök, rosmarin och solroskärnor. Servera rätten med en sås gjord på gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Rostad sparris

250 g grön sparris
1 rödlök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1/2 dl solroskärnor

Rosmarinfärs

ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin

Sås

2 dl gräddfil
2 msk dijonsenap

Sallad

65 g babyspenat eller mâchesallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2464 KJ / 589 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Brödsallad med rosmarinfärs och sparris
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsris med sparris och halloumisallad
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med rödbets- och mâchesallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga