Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat
En vårrätt med många ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök, rosmarin och solroskärnor. Servera rätten med en sås gjord på gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Rostad sparris
250 g grön sparris
1 rödlök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1/2 dl solroskärnor
Rosmarinfärs
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin
Sås
2 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
Sallad
65 g babyspenat eller mâchesallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2464 KJ / 589 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer