Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

7
0
Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

En vårrätt med många ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök, rosmarin och solroskärnor. Servera rätten med en sås gjord på gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Rostad sparris

250 g
grön sparris
1
rödlök
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
1/2 dl
solroskärnor

Rosmarinfärs

ca 480 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 tsk
rosmarin

Sås

2 dl
gräddfil
2 msk
dijonsenap

Sallad

65 g
babyspenat eller mâchesallad
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2464 KJ / 589 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept