UNDER 30 MIN | Medel

Sparris med sardellmajo och pinjenötter

Grillad grön sparris blir en fräsch förrätt eller gott tillbehör till fisk eller kött. Har du inte gjort sardellmajo förut så måste du absolut testa det. De salta sardellerna matchar majonnäsen fint. Servera gärna den grillade sparrisen med torrrostade pinjenötter, lite sallad och krasse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka sardellerna fint. Blanda sardellerna med majonnäsen.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Skär bort ca 2 cm av botten på sparrisarna. Skala sparrisen om de är tjocka.
  4. Pensla sparrisen med oljan och grilla dem runt om i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera den grillade sparrisen med sardellmajonnäs, pinjenötter och mâchesallad. Toppa med krasse.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 sardellfiléer
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl pinjenötter
  • 20 gröna sparrisar
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 65 g mâchesallad
  • 1 ask krasse (à 100 g)