Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

8
1
Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Här bjuder vi på en smakrik brödsallad med en delikat rosmarinfärs och sparris. En mättande rätt med ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök och solrosfrön. Servera rätten med en sås som bryter av med aromer från gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015

Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Ingredienser

4 portioner
250 g
grön sparris
600 g
fast potatis
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt och peppar

Krutonger

4
skivor surdegsbröd
1 msk
olja
1/2 dl
solroskärnor

Rosmarinfärs

ca 480 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 tsk
rosmarin

Sås

2 dl
gräddfil
2 msk
dijonsenap

Sallad

1
rödlök
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Till denna måltid passar även kycklingfärs som samtidigt minskar klimatpåverkan med 55 %.
Vågar du vego skapar du en hälsosam och god maträtt med en vegetarisk färs och klimatpåverkan minskar med 71 %.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Om så önskas kan krutongerna stekas med en krossad vitlöksklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Maria

5/12/2015

2 msk dijonsenap var i värsta laget. Vardagslyx!

Näringsvärde per portion

Energi 2534 KJ / 606 kCal
Fett 30 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 46 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept