Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Här bjuder vi på en smakrik brödsallad med en delikat rosmarinfärs och sparris. En mättande rätt med ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök och solrosfrön. Servera rätten med en sås som bryter av med aromer från gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015

Ingredienser
Krutonger
Rosmarinfärs
Sås
Sallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Till denna måltid passar även kycklingfärs som samtidigt minskar klimatpåverkan med 55 %.
Vågar du vego skapar du en hälsosam och god maträtt med en vegetarisk färs och klimatpåverkan minskar med 71 %.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
2 msk dijonsenap var i värsta laget. Vardagslyx!
Maria
2015-05-12