Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Här bjuder vi på en smakrik brödsallad med en delikat rosmarinfärs och sparris. En mättande rätt med ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök och solrosfrön. Servera rätten med en sås som bryter av med aromer från gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015

Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Ingredienser

4 portioner
250 g  grön sparris
600 g  fast potatis
1 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
salt och peppar

Krutonger

4   skivor surdegsbröd
1 msk  olja
1/2 dl  solroskärnor

Rosmarinfärs

ca 480 g  fläskfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1 tsk  rosmarin

Sås

2 dl  gräddfil
2 msk  dijonsenap

Sallad

1   rödlök
1 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger
65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Till denna måltid passar även kycklingfärs som samtidigt minskar klimatpåverkan med 55 %.
Vågar du vego skapar du en hälsosam och god maträtt med en vegetarisk färs och klimatpåverkan minskar med 71 %.

Gör så här

Tips

Om så önskas kan krutongerna stekas med en krossad vitlöksklyfta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

2 msk dijonsenap var i värsta laget. Vardagslyx!

Maria

2015-05-12

Näringsvärde per portion

Energi2534 KJ / 606 kCal
Fett30 g
Salt3.25 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad sparris med rosmarinfärs och babyspenat
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minutbiff med rödbets- och mâchesallad
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surdegsmacka med varmrökt lax
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön panzanella
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga