Brödsallad med rosmarinfärs och sparris
Här bjuder vi på en smakrik brödsallad med en delikat rosmarinfärs och sparris. En mättande rätt med ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök och solrosfrön. Servera rätten med en sås som bryter av med aromer från gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g grön sparris
600 g fast potatis
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Krutonger
4 skivor surdegsbröd
1 msk olja
1/2 dl solroskärnor
Rosmarinfärs
ca 480 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin
Sås
2 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
Sallad
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2534 KJ / 606 kCal
Fett30 g
Salt3.25 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
2 msk dijonsenap var i värsta laget. Vardagslyx!
Maria
2015-05-12