Brödsallad med rosmarinfärs och sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brödsallad med rosmarinfärs och sparris

Här bjuder vi på en smakrik brödsallad med en delikat rosmarinfärs och sparris. En mättande rätt med ingredienser rika på både färg och smak – sparris, rödlök och solrosfrön. Servera rätten med en sås som bryter av med aromer från gräddfil och dijonsenap. Välkommen till bords!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär sparrisen i bitar och klyfta potatisen.
  3. Blanda potatis och sparris med olja, krossade vitlöksklyftor och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i först 10 minuter.
  4. Krutonger: Skär brödet i tärningar. Stek dem till krutonger i stekpanna med oljan. Salta och peppra. Rosta därefter solroskärnorna i torr panna.
  5. Rosmarinfärs: Blanda färsen med kryddorna. Ta ut plåten och klicka på färsen. Sätt in i ugnen ytterligare 15 minuter.
  6. Sås: Blanda gräddfil med senap och krydda med salt och peppar.
  7. Sallad: Skala och skiva lök. Blanda med olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner sallad, krutonger och solroskärnor.
  8. Servera potatis, sparris och fläsk med sås och sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Till denna måltid passar även kycklingfärs som samtidigt minskar klimatpåverkan med 55 %.
Vågar du vego skapar du en hälsosam och god maträtt med en vegetarisk färs och klimatpåverkan minskar med 71 %.

Tips

Om så önskas kan krutongerna stekas med en krossad vitlöksklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g grön sparris
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Krutonger
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl solroskärnor
Rosmarinfärs
  • ca 480 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2534 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept