Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med rödbets- och mâchesallad

Den här snabba minutbiffen serveras med en färgsprakande och härlig sallad, gjord på kokta rödbetor, mâchesallad och rostade, gyllenbruna solroskärnor. Till den möra biffen och ljuva salladen serveras dessutom ugnsrostad potatis och citronsmetana. En riktig festmåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Borsta, skölj och dela potatisen på längden. Blanda potatisen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Skär rödbetorna i klyftor.
  4. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna, låt svalna. Blanda rödbetorna med salladen och strö på solroskärnorna.
  5. Skölj och riv skalet av citronen, blanda det med smetanan. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  6. Grilla minutbiffen i grillpanna och krydda med salt och peppar.
  7. Servera biffen med rostad potatis, rödbets- och mâchesallad och citronsmetana.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 400 g kokta rödbetor
  • 80 g solroskärnor
  • 65 g mâchesallad
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • ca 600 g minutbiff
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2884 kJ / 689 kCal