Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp är en liten rätt med mycket smak och ett härligt krisp! Sparrisen tillsammans med det ostiga smöret är perfekt som en förrätt eller som en del av en buffé!

Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Ingredienser

4 portioner
12   vita sparrisar
saften av 1/2   citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 tsk  salt
1/2 tsk  strösocker
1 l  vatten
2 tsk  kapris
1 dl  finriven parmesan
100 g  rumsvarmt smör
svartpeppar
2   skivor surdegsbröd
2 msk  olivolja
65 g  mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett31 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarsparris med tryffelsmör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med sparris
Betyg 4.1 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med misosmör
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Carpaccio på gulbeta med manchego
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med ramslökssmör
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga