Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

2
0
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp är en liten rätt med mycket smak och ett härligt krisp! Sparrisen tillsammans med det ostiga smöret är perfekt som en förrätt eller som en del av en buffé!

Skriv ut
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp

Ingredienser

4 portioner
12 vita sparrisar
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 l vatten
2 tsk kapris
1 dl finriven parmesanost
100 g rumsvarmt smör
svartpeppar
2 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 31 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept