Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp
Kokt vit sparris med parmesansmör och surdegskrisp är en liten rätt med mycket smak och ett härligt krisp! Sparrisen tillsammans med det ostiga smöret är perfekt som en förrätt eller som en del av en buffé!
Ingredienser
4 portioner
12 vita sparrisar
saften av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 l vatten
2 tsk kapris
1 dl finriven parmesan
100 g rumsvarmt smör
svartpeppar
2 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
65 g mâchesallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett31 g
Salt1.2 g
Kolhydrater12 g
Protein11 g
Kommentarer