Rödbetsris med sparris och halloumisallad

15
2
Rödbetsris med sparris och halloumisallad

En fräsch måltid på rödbetsris med sparris- och halloumisallad. Riset fräses med lök och rödbetor och får sedan smak av vinet som får koka in ordentligt för att sedan spädas ut med buljongen tills riset är mjukt. Rör ner halloumin och servera riset med salladen och solroskärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Rödbetsris med sparris och halloumisallad

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
500 g förkokta rödbetor
9 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
1/2 msk olivolja
3 dl risottoris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 förp halloumi (à 200 g)
salt och peppar
250 g grön sparris
65 g machésallad
3 msk rostade saltade solroskärnor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Tips

Om fingrarna blir väldigt röda när man har skurit rödbetor kan man gnugga händerna med en bit citron för att få bort färgen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Katrine

2022-10-09

Min man gjorde denna, och den var såååå god! Mums! Denna vill vi ha flera gånger 😋

Johanna

2015-11-15

Denna var en ljuvlig kombination, som även köttälskande veggo"hatande" män vid middagsbordet gillade!

Näringsvärde per portion

Energi 2808 KJ / 672 kCal
Fett 28 g
Salt 656 g
Kolhydrater 68 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden