Rödbetsris med sparris och halloumisallad
En fräsch måltid på rödbetsris med sparris- och halloumisallad. Riset fräses med lök och rödbetor och får sedan smak av vinet som får koka in ordentligt för att sedan spädas ut med buljongen tills riset är mjukt. Rör ner halloumin och servera riset med salladen och solroskärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
500 g förkokta rödbetor
9 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
1/2 msk olivolja
3 dl risottoris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 förp halloumi (à 200 g)
salt och peppar
250 g grön sparris
65 g machésallad
3 msk rostade saltade solroskärnor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.
Gör så här
Tips
Om fingrarna blir väldigt röda när man har skurit rödbetor kan man gnugga händerna med en bit citron för att få bort färgen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2808 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt6.56 g
Kolhydrater68 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min man gjorde denna, och den var såååå god! Mums! Denna vill vi ha flera gånger 😋
Katrine
2022-10-09Denna var en ljuvlig kombination, som även köttälskande veggo"hatande" män vid middagsbordet gillade!
Johanna
2015-11-15