Rödbetsris med sparris och halloumisallad

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
2
Rödbetsris med sparris och halloumisallad

En fräsch måltid på rödbetsris med sparris- och halloumisallad. Riset fräses med lök och rödbetor och får sedan smak av vinet som får koka in ordentligt för att sedan spädas ut med buljongen tills riset är mjukt. Rör ner halloumin och servera riset med salladen och solroskärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Rödbetsris med sparris och halloumisallad

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
500 g  förkokta rödbetor
9 dl  grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
1/2 msk  olivolja
3 dl  risottoris
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
2   förp halloumi (à 200 g)
salt och peppar
250 g  grön sparris
65 g  machésallad
3 msk  rostade saltade solroskärnor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Tips

Om fingrarna blir väldigt röda när man har skurit rödbetor kan man gnugga händerna med en bit citron för att få bort färgen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Min man gjorde denna, och den var såååå god! Mums! Denna vill vi ha flera gånger 😋

Katrine

2022-10-09

Denna var en ljuvlig kombination, som även köttälskande veggo"hatande" män vid middagsbordet gillade!

Johanna

2015-11-15

Näringsvärde per portion

Energi2808 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt6.56 g
Kolhydrater68 g
Protein33 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetsrisotto med hyvlad halloumi och valnötter
Betyg 3.6 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostrisotto med rostade rödbetor
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsrisotto med ostronskivling
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikarisotto med citronstekta svartrötter
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinigryta med rosmarin och paprika
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga