Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetsris med sparris och halloumisallad

En fräsch måltid på rödbetsris med sparris- och halloumisallad. Riset fräses med lök och rödbetor och får sedan smak av vinet som får koka in ordentligt för att sedan spädas ut med buljongen tills riset är mjukt. Rör ner halloumin och servera riset med salladen och solroskärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skär rödbetor i tärningar.
  2. Koka upp buljong.
  3. Fräs löken mjuk i olivoljan i en vid kastrull. Rör ner riset och låt det bli glansigt, vänd ner rödbetorna.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med buljongen i omgångar under omrörning till riset är mjukt.
  5. Riv hälften av halloumin och rör ner i risotton, smaka av med salt och peppar.
  6. Ansa sparrisen och skär den i bitar.
  7. Rosta sparrisen i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Skiva resten av halloumin.
  8. Låt sparrisen svalna något och blanda den sedan med salladen och den skivade halloumin.
  9. Servera rödbetsriset med salladen och solroskärnorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Tips

Om fingrarna blir väldigt röda när man har skurit rödbetor kan man gnugga händerna med en bit citron för att få bort färgen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 9 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 dl risottoris
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • 65 g machésallad
  • 3 msk rostade saltade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2808 kJ / 672 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept