Här kommer veckans vegorätt! Sötpotatis som fått rostas i ugn ihop med kikärter och tomater, och som äts ihop med kvarngryn samt en underbar yoghurt smaksatt med fetaost och persilja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde Jennys tips och blev väldigt nöjd ! Kommer helt klart att lagas igen 😁
Åsa
2021-09-09Gott. Tog smoked paprika-pulver för extra smak. Slängde även med lite morötter vid sidan av sötpotatisen.
Jenny
2021-05-03Tillbehör utan huvudingrediens. En samling ingredienser som inte hör ihop och inte matchar varandra. Torrt och trist.
Magnus
2020-08-27Hej Magnus! Tack för din kommentar och tråkigt att höra att receptet inte föll dig i smaken. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-28