Rostad sötpotatis med kikärter och fetaostyoghurt
Här kommer veckans vegorätt! Sötpotatis som fått rostas i ugn ihop med kikärter och tomater, och som äts ihop med kvarngryn samt en underbar yoghurt smaksatt med fetaost och persilja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
4 port kvarngryn
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
salt
peppar
2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut kvarngryn mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3439 KJ / 823 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater99 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde Jennys tips och blev väldigt nöjd ! Kommer helt klart att lagas igen 😁
Åsa
2021-09-09Gott. Tog smoked paprika-pulver för extra smak. Slängde även med lite morötter vid sidan av sötpotatisen.
Jenny
2021-05-03Tillbehör utan huvudingrediens. En samling ingredienser som inte hör ihop och inte matchar varandra. Torrt och trist.
Magnus
2020-08-27Hej Magnus! Tack för din kommentar och tråkigt att höra att receptet inte föll dig i smaken. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-28