Sötpotatishummus med vegansk fetaost och rostad spetspaprika
Fräsch sallad med vegansk fetaost, ugnsbakade paprikor och grekiska oliver. Servera salladen med hummus som görs av sötpotatis och kikärtor kryddade med vitlök och sesampasta.
Ingredienser
4 portioner
700 g sötpotatis
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 stor vitlöksklyfta
5 msk tahini (sesampasta)
4 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 4 tsk saft)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
4 spetspaprikor
1 förp vegansk fetaost (à 230 g)
250 g babyplommontomater
1 dl urkärnade kalamataoliver
Till servering
pitabröd
basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tja🥺mer poäng blir det inte 😱
Christina
2022-02-19Väldigt gott! Tips: späd hummusen något, rosta sötpotatisen i kuber för mer yta och snabbare rost-tid.
Anton
2022-01-09