Sötpotatishummus med rostad mandel
Kombinera det bästa av två världar och gör sötpotatishummus! Sötpotatisens söta smak i en len kikärtsröra blir fantastiskt gott. Knaprig rostad mandel på toppen är pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 sötpotatis (à ca 300 g)
4 msk olivolja (+ extra till servering)
2 krm salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 dl hackade rostade mandlar
chiliflakes
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt gott och värt tiden att göra. Serverade den till fishtaco vilket var uppskattat. Hade ingen citron men däremot lime vilket var jättegott i.
Eva
2021-03-19