Rostad pumpasallad med avokadokräm

4
3 Klimatsmart
Rostad pumpasallad med avokadokräm

Alltså vi älskar ugnsrostad pumpa! Den passar också perfekt som huvudingrediens i en sallad, särskilt tillsammans med råvarorna i den här rätten. Servera avokadokrämen med solroskärnor till och vi har en succé. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Rostad pumpasallad med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
1
butternutpumpa (à ca 900 g)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
4
port kamutvete

Avokadokräm

2
avokador
2 msk
solroskärnor
1 dl
gräddfil
1/2 tsk
chilipulver

Sallad

1/2
förp salladslök (à 125 g)
2
bifftomater
250 g
snackgurka
2
hjärtsallad
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

Till servering

ev cashewnötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt kamutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda pumpan med lite spiskummin eller pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Anna

2021-05-15

Riktigt gott! Vi stekte halloumi till. Trevligt färgrikt att bjuda på.

Sara

2021-05-12

Helt ok

Daniel

2021-05-10

Rörig rätt med många ingredienser utan någon speciell smak. 👎🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 632 kCal
Fett 23 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 76 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept