Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakade tomater med halloumi

Testa att laga till ugnsbakade tomater med halloumi - det är gott, enkelt och lyxigt! Servera de ugnsbakade tomaterna och halloumin som förrätt eller som tillbehör till grillat kött. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Dela tomaterna. Skala och skär löken i tjocka skivor eller klyftor. Dela vitlökarna. Lägg alltsammans ovanpå bönorna.
  4. Skär halloumiosten i cm- tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna.
  5. Krydda med örtkryddan och pepparn. Ringla över oljan.
  6. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter tills osten fått fin färg och löken är mjuk.
  7. Servera gärna med lantbröd och ringla ev över lite balsamicosirap.

För alla 

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kidneybönor eller vita bönor (à 400 g)
  • 4 bifftomater eller dubbelt så många normalstora tomater
  • 1 gul lök
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1 1/2 förp halloumiost (à 250 g)
  • 1 1/2 tsk franska örter
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ev balsamicosirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?