Ugnsbakade tomater med halloumi

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Ugnsbakade tomater med halloumi

Testa att laga till ugnsbakade tomater med halloumi - det är gott, enkelt och lyxigt! Servera de ugnsbakade tomaterna och halloumin som förrätt eller som tillbehör till grillat kött. Smaskens!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ugnsbakade tomater med halloumi

Ingredienser

4 portioner
1   förp kokta kidneybönor eller vita bönor (à 400 g)
4   bifftomater eller dubbelt så många normalstora tomater
1   gul lök
2   hela vitlöksklyftor
1 - 1 1/2   förp halloumi (à 250 g)
1 1/2 tsk  franska örter
1 msk  olivolja
1 krm  nymalen svartpeppar
ev balsamicosirap

För alla 

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Rostad pumpasallad med avokadokräm
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spansk böncrème
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönor med sting
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med kidneybönor, selleri och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga