UNDER 30 MIN | Medel

Pumpanudlar

De flesta lite fastare grönsakssorter går alldeles utmärkt att svarva till ”gröna” nudlar. Här har turen kommit till pumpasorten butternut. Rosta pumpanudlarna och blanda ner i en sallad – eller bjud som tillbehör till fågel, fisk, kött eller vegetabiliskt alternativ.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär långa stavar längs med och kör dem genom en grönsakssvarv.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Salta och peppra. 
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. 
  5. Blanda pumpanudlarna i en sallad eller ha som tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
  • 3 msk rapsolja
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 633 kJ / 151 kCal