Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Har du provat att göra pastasås på säsongens pumpa? Om inte är det hög tid! Resultatet blir både krämigt och färgstarkt, för att inte tala om gott och enkelt! Servera pumpapastan med brynt smör med valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 800 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
25 g smör
1 dl hackade valnötter
450 g stora pastasnäckor (gärna lumaconi)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2642 KJ / 632 kCal
Fett20 g
Salt0.6 g
Kolhydrater91 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkigt rätt, pumpan som ser gyllene ut på bilden blev mer orange för oss och såg ut som rotmos. Nötsmöret är gott men räcker inte till för att göra rätten god.
Nina
2022-10-13Enkel men ack så god rätt! Nötsmöret o parmesanosten är pricken över i och ger djup åt smakerna! Mums!
Linda
2022-10-07