Rostad pumpa med mandel, fetaost och oregano
Pumpan tillagas i ugn tillsammans med potatis och kryddor. Strö över fetaost rödlök, mandel och paprika de sista tio minuterna. Servera de rostade grönsakerna med krämig yoghurt och babyspenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
600 g fast potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
2 krm chilipulver
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka oregano
50 g hel skalad mandel
150 g snackpaprika
150 g fetaost
65 g babyspenat
Yoghurt
1/2 kruka oregano
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2215 KJ / 530 kCal
Fett28 g
Salt2.81 g
Kolhydrater47 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Använde torkad oregano och ersatte spenaten med grönkål i bitar som masserades med olivolja och fick vara med i ugnen de sista minuterna.
Elisabeth
2022-02-04Ett fantastiskt recept, pumpa är en kanonbra rotfrukt! Vi grillade kyckling och hade till vilket var en kanon kombo.
Sandra
2021-09-25Håller inte med om att pumpan förstörde - jag tyckte att den förhöjde smaken! Men det är viktigt att pumpa o. potatis verkligen blivit väl rostade och nästan knapriga innan man lägger på lökblandningen. Tillsammans med fetaosten o. mandlarna tycker jag detta var ett höjdarrecept!
Elizabeth
2021-05-15