Rostad pumpa med mandel, fetaost och oregano

23
6
Rostad pumpa med mandel, fetaost och oregano

Pumpan tillagas i ugn tillsammans med potatis och kryddor. Strö över fetaost rödlök, mandel och paprika de sista tio minuterna. Servera de rostade grönsakerna med krämig yoghurt och babyspenat.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Rostad pumpa med mandel, fetaost och oregano

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
600 g fast potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
2 krm chilipulver
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka oregano
50 g hel skalad mandel
150 g snackpaprika
150 g fetaost
65 g babyspenat

Yoghurt

1/2 kruka oregano
2 dl matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot lämplig mjölkfri ost. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Elisabeth

2022-02-04

Mycket gott! Använde torkad oregano och ersatte spenaten med grönkål i bitar som masserades med olivolja och fick vara med i ugnen de sista minuterna.

Sandra

2021-09-25

Ett fantastiskt recept, pumpa är en kanonbra rotfrukt! Vi grillade kyckling och hade till vilket var en kanon kombo.

Elizabeth

2021-05-15

Håller inte med om att pumpan förstörde - jag tyckte att den förhöjde smaken! Men det är viktigt att pumpa o. potatis verkligen blivit väl rostade och nästan knapriga innan man lägger på lökblandningen. Tillsammans med fetaosten o. mandlarna tycker jag detta var ett höjdarrecept!

Näringsvärde per portion

Energi 2215 KJ / 530 kCal
Fett 28 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 47 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden