Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

7
3
Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

Denna spännande rätt i form av hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm kan imponera på de flesta. Skala och dela en butternutpumpan på längden, gröp ur den och skär täta snitt i den innan du kryddar och lägger den i långpannan tillsammans med tomater. Ät pumpan och tomaterna med ris, vitlökskräm, fräsch sallad och oliver.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
butternutpumpa
4
tomater
4
vitlöksklyftor
1/2
kruka timjan
2 msk
ströbröd
-
salt
-
peppar
3 msk
olivolja
4
port ris
2 dl
smetana
1
röd och grön kruksallad
70 g
snackoliver

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Isabelle

2018-04-30

Denna rätt kom med ICAs vegokasse. Trist rätt med dåligt näringsvärde. Besviken..!

Martin

2018-04-30

Smaklös, omodern maträtt utan protein. Usch!

Ellen

2018-04-22

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2625 KJ / 625 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept