Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
3
Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

Denna spännande rätt i form av hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm kan imponera på de flesta. Skala och dela en butternutpumpan på längden, gröp ur den och skär täta snitt i den innan du kryddar och lägger den i långpannan tillsammans med tomater. Ät pumpan och tomaterna med ris, vitlökskräm, fräsch sallad och oliver.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
4 tomater
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
2 msk ströbröd
salt
peppar
3 msk olivolja
4 port ris
2 dl smetana
1 röd och grön kruksallad
70 g snackoliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Denna rätt kom med ICAs vegokasse. Trist rätt med dåligt näringsvärde. Besviken..!

Isabelle

2018-04-30

Smaklös, omodern maträtt utan protein. Usch!

Martin

2018-04-30

Supergott

Ellen

2018-04-22

Näringsvärde per portion

Energi2625 KJ / 625 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad pumpa
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselbackspumpa med frökrisp och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lamm med hasselbacksgrönsaker och rödlökscrème
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpaplåt
Betyg 4.6 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga