Hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm
Denna spännande rätt i form av hasselbackspumpa med rostad vitlökskräm kan imponera på de flesta. Skala och dela en butternutpumpan på längden, gröp ur den och skär täta snitt i den innan du kryddar och lägger den i långpannan tillsammans med tomater. Ät pumpan och tomaterna med ris, vitlökskräm, fräsch sallad och oliver.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
4 tomater
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
2 msk ströbröd
salt
peppar
3 msk olivolja
4 port ris
2 dl smetana
1 röd och grön kruksallad
70 g snackoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 625 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätt kom med ICAs vegokasse. Trist rätt med dåligt näringsvärde. Besviken..!
Isabelle
2018-04-30Smaklös, omodern maträtt utan protein. Usch!
Martin
2018-04-30Supergott
Ellen
2018-04-22