Rostad pumpa med lime- och gräslökssås
Rostad pumpa hör hösten till, och här får din butternutpumpa sällskap av lite härligt rostad potatis, rödlök och haricots verts. En smakrik och färgglad blandning som äts tillsammans med en lime- och gräslökssås samt lite hjärtsallad med grillad paprika och pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
2 hjärtsallad
1/2 dl pumpafrö
Pumpa
1 butternutpumpa (à ca 900 g)
900 g potatis (gärna amandine)
2 rödlökar
2 msk olja (från grillad paprika)
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
Sås
20 g färsk gräslök
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk honung
1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 504 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. 1,5 dl sås till fyra portioner är dock i minsta laget, det blir lite väl torrt. Vi mer än dubblade mängden, hade också i rivet skal från limen vilket lyfte det hela.
Christina
2021-02-25Jättegott! Så fräscht och nice med olika texturer, mix av smaker och färgstark måltid.
Cecilia
2020-11-11"Rosta med bönorna de sista 10 minuterna.", det står inget om bönor i receptet, gissar på att ni menar pumpafröna. "Låt paprikan rinna av i en sil, men spara oljan.", kunde varit bra om ni nämde att det var burken med den grillade paprikan ni menade, undrade lite först vart man fick olja ifrån en paprika ifrån.. :)
David
2020-11-10Hej David! Tack för din kommentar. Jag har nu förtydligat i receptet att det är haricots vertsen vi menar med bönor och att det är en förp med grillad paprika man ska köpa och hälla av oljan från. Hoppas det smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-11