Rostad pumpa med salsiccia | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumpa med salsiccia

Sötman från den ugnsrostade pumpan och potatisen bryter perfekt av mot salsiccians hetta. Servera allt med sötsyrliga körsbärstomater som marinerats i lökfräs, balsamvinäger och rosmarin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pumpa: Dela och kärna ur pumpan. Skär den och potatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsäker form eller plåt. Blanda det med skalad krossad vitlök och olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.
  3. Salsiccia: Lägg korvarna i formen och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  4. Lökfräs: Skala och skiva lökarna. Dela tomaterna i halvor. 
  5. Fräs löken mjuk i smöret i en stekpanna. Dra av pannan från plattan och vänd ner vinäger, tomater och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pumpan och potatisen med lökfräset och korven.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Tomaterna kan fräsas tillsammans med löken innan de blandas med vinäger och rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpa
  • 1 butternutpumpa
  • 450 g potatis (gärna amandine)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Salsiccia
  • 600 g färsk salsiccia
Lökfräs
  • 2 rödlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2789 kJ / 667 kCal