Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med rostad potatis och pumpa

Härligt köttiga och stabila parisarebiffar, som tillsammans med ingredienser som rostad potatis och smarrig pumpa, bildar en underbart välsmakande och mättande middag. Dessutom en röra av gräddfil och senap som passar utmärkt till, smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Tvätta potatis och pumpa och skär i stora bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Repa timjanen och strö över. Lägg potatis och pumpa på den varma plåten och sätt in i övre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. Blanda färsen med salt, peppar och majsstärkelse utrörd i vattnet. Forma till 4 stora biffar (för 4 port).
  4. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Blanda gräddfil och senap, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda potatis och pumpa med ruccola.
  7. Servera biffarna med grönsakerna och senapsdipp.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka timjan
  • ca 420 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2059 kJ / 493 kCal