Rostad pumpa med fetaost och oregano
Grönsaker i ugn passar både till vardags som till helgen. Här blir butternutpumpan rostad i ugnen tillsammans med blomkål och potatis. Servera rätten tillsammans med en yoghurt gjord på fetaost, turkisk yoghurt och oregano. Till sist kan du blanda ner babyspenaten och du har en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg butternutpumpa
600 g fast potatis
1 blomkål
2 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olivolja
65 g babyspenat
Yoghurt
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2112 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så otroligt gott! Jag bytte ut rödlök mot gul lök, hade nån extra vitlöksklyfta, hade ingen blomkål hemma heller och bytte ut chilipepparn mot chiliflakes. Serverade med en sås med extra mycket fetaost och toppade med pumpakärnor. Mums! 👌🏻🌟💯
Elina
2024-10-01Otroligt gott!!! Vi hade i två dl creme fräs också då det blir väldigt lite sås. Sen står det inte i receptet om man ska skala pumpan? Det gjorde vi med en kniv! Sen hade vi en extra rödlök samt att det fick vara i ugnen 4 minuter till på slutet!
Emilie
2018-03-06