Rostad pumpa med fetaost och oregano

16
1
Rostad pumpa med fetaost och oregano

Grönsaker i ugn passar både till vardags som till helgen. Här blir butternutpumpan rostad i ugnen tillsammans med blomkål och potatis. Servera rätten tillsammans med en yoghurt gjord på fetaost, turkisk yoghurt och oregano. Till sist kan du blanda ner babyspenaten och du har en komplett måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Rostad pumpa med fetaost och oregano

Ingredienser

4 portioner
1 kg
butternutpumpa
600 g
fast potatis
1
blomkål
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
röd chili
1 msk
olivolja
65 g
babyspenat

Yoghurt

150 g
fetaost
2 dl
turkisk yoghurt
1
kruka oregano

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd fetaost och yoghurt utan laktos.

Gör så här

Tips

Om du har pumpafrön hemma, så är de goda att rosta snabbt i varm och torr stekpanna. Strö över grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Emilie

2018-03-06

Otroligt gott!!! Vi hade i två dl creme fräs också då det blir väldigt lite sås. Sen står det inte i receptet om man ska skala pumpan? Det gjorde vi med en kniv! Sen hade vi en extra rödlök samt att det fick vara i ugnen 4 minuter till på slutet!

Näringsvärde per portion

Energi 2112 KJ / 505 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept