Rostad pumpa med citronyoghurt och bulgursallad
Rostad pumpa i ugnen smakar ljuvligt gott och är ett perfekt vegetariskt alternativ som också är väldigt mättande. Till den rostade pumpan serveras i denna goda rätt citronyoghurt och bulgursallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (ca 1 kg)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
380 g kokta gröna linser
100 g kalamataoliver
4 port bulgur
65 g mâchesallad
1 förp råglevain (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 478 kCal
Fett16 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott och fräscht med citronen!
Anna
2019-09-11Svår att få pumpan lagom, övrigt god rätt
Marlene
2019-04-15