Rostad pumpa med citronyoghurt och bulgursallad

5
2 Klimatsmart
Rostad pumpa med citronyoghurt och bulgursallad

Rostad pumpa i ugnen smakar ljuvligt gott och är ett perfekt vegetariskt alternativ som också är väldigt mättande. Till den rostade pumpan serveras i denna goda rätt citronyoghurt och bulgursallad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Rostad pumpa med citronyoghurt och bulgursallad

Ingredienser

4 portioner
1 butternutpumpa (ca 1 kg)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
380 g kokta gröna linser
100 g kalamataoliver
4 port bulgur
65 g mâchesallad
1 förp råglevain (à 600 g)

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Anna

2019-09-11

Riktigt gott och fräscht med citronen!

Marlene

2019-04-15

Svår att få pumpan lagom, övrigt god rätt

Näringsvärde per portion

Energi 2003 KJ / 478 kCal
Fett 16 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden