Linscurry med pumpa, kokos och lime

121
14
Linscurry med pumpa, kokos och lime

Har du en rätt som aldrig sviker dig, en riktig stjärna i vardagsmatsrepertoaren. Smaker som jordnära spiskummin och mysig kanel, syrlig lime och frisk koriander, het chili och vitlök – i perfekt harmoni med söt butternutpumpa och mumsiga linser.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Linscurry med pumpa, kokos och lime

Ingredienser

4 portioner
250 g torkade svarta linser
400 g butternutpumpa
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
5 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 - 2 röda chilifrukter
2 tomater
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1 förp kokosmjölk (ca 400 ml)
1 msk tahini (sesampaste)
1 msk honung eller agavesirap
1 msk färskpressad limejuice
3 msk japansk soja
svartpeppar

Yoghurtsås

2 dl yoghurt (3%)
1 tsk honung eller agavesirap
1 tsk olivolja
1 krm salt

Gurksallad

1/2 gurka
1 msk risvinäger

Till servering

färsk koriander
kokt fullkornsris
srirachasås
limeklyftor
inlagd rödlök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Mia

2021-02-10

Stämmer verkligen näringsvärdet? 1160 kcal per portion låter väldigt mycket...

Sandra

2021-01-17

Riktigt gott men tar lång tid att laga pga att mycket ska skäras och hackas. Minskade på chili men blev fortfarande ordentligt starkt!

Anette

2020-11-22

Kokade potatis i bitar under en av måltiderna, tyckte det var godare än med ris.

Näringsvärde per portion

Energi 4902 KJ / 1160 kCal
Fett 44 g
Salt 2.92 g
Kolhydrater 155 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden