Rostad potatissallad med fetaost och pepparrotsdressing
En ljuvlig potatissallad på färskpotatis och fetaost som passar fint till sommarlunchen eller middagen. Potatissalladen är också perfekt som bufférätt! Dressingen med pepparrot ger sting, och salladen kan toppas med räkor för den som vill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad färskpotatis
1 kg färskpotatis
1 1/2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche eller matyoghurt
ca 2 - 3 msk finriven pepparrot
1 krm salt
Sallad
1 rödlök
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
1/2 sats picklad gurka (se länk i steg 3)
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 640 kCal
Fett45 g
Salt2.97 g
Kolhydrater44 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Imponerande maträtt som kan göras på under 15 när steg två är att ha potatisen i ugnen i 30..
Henrik
2024-08-24Hej Henrik! Tack för att du såg vår miss! Jag har rättat till tiden nu. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-26Har någon något tips på vad man kan ha för protein till denna? :)
Julia
2023-07-29Precis lagom å göra för 2. Skulle petat i mer pepparrot för ett bättre tryck.
Kjell
2022-06-17