Färskpotatissallad med korianderdressing
En färskpotatissallad som snabbt kommer bli en succé på grillfesten. Potatis, rädisor och gräslök blandar du med en sagolikt krämig dressing gjord på majonnäs, gräddfil och grann koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
Ingredienser
10 portioner
2 kg färskpotatis
1 knippe rädisor
1 knippe gräslök
Dressing
1 kruka färsk koriander eller persilja
2 dl majonäs
3 dl gräddfil
salt och peppar
För alla
Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår.
Gör äggfritt: uteslut majonäsen eller använd äggfri majonäs.
Gör mjölkfritt: välj äkta majonäs. Uteslut gräddfil och använd i stället Sour Supreme (innehåller soja) från Kung Markatta.
Gör så här
Tips
Gör med fördel salladen dagen före. Den blir bara bättre då.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Godaste potatissalladen någonsin! Jag äter nästan aldrig "köpsallad", den smakar mest illa. Är nu 3 år sedan jag gjorde den, men ska göra en omgång ikväll (grillning i morrn). Ska prova med äpplen som Thomas föreslog.
Patrik
2006-08-18Mums så gott! Snabbt och enkelt och mycket uppskattad!! Återkommer på bordet varje sommar!
Therese
2006-06-10Ta två röda äpplen och tärna ner tillsammans med potatisen så får du en fräsch smak,ta äve lite grov senap (2 msk) i dressingen så kommer det att bli ännu godare. /Thomas
Thomas
2004-06-24