Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färskpotatissallad med korianderdressing

En färskpotatissallad som snabbt kommer bli en succé på grillfesten. Potatis, rädisor och gräslök blandar du med en sagolikt krämig dressing gjord på majonnäs, gräddfil och grann koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.
  2. Skär potatisen i mindre bitar. Ansa rädisorna och skär dem i skivor. Finhacka gräslöken.
  3. Finhacka koriandern/persiljan. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Vänd ner den samt rädisor och gräslök i potatisen.

För alla

Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. 
Gör äggfritt: uteslut majonäsen eller använd äggfri majonäs.
Gör mjölkfritt: välj äkta majonäs. Uteslut gräddfil och använd i stället Sour Supreme (innehåller soja) från Kung Markatta.

Tips

Gör med fördel salladen dagen före. Den blir bara bättre då.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg färskpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe gräslök
Dressing
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja
  • 2 dl majonäs
  • 3 dl gräddfil
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer