Matjessill med potatis- och gräslökssallad
![Matjessill med potatis- och gräslökssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15920/cf_259/matjessill_med_potatis-_och_graslokssallad.jpg)
Denna somriga sillrätt med potatis- och gräslökssallad är riktigt god! Du tillagar den på under 45 minuter och det är lätt som en plätt! När du svängt ihop potatissalladen - rulla ihop matjesfiléerna, garnera med gräslök och servera.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Matjessill med potatis- och gräslökssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15920/cf_259/matjessill_med_potatis-_och_graslokssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
1 knippe rädisor
2 dl gräddfil
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor burk matjessillfiléer (à ca 570 g)
ev gräslök till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1890 KJ / 450 kCal
Fett23 g
Kommentarer