Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matjessill med potatis- och gräslökssallad

Denna somriga sillrätt med potatis- och gräslökssallad är riktigt god! Du tillagar den på under 45 minuter och det är lätt som en plätt! När du svängt ihop potatissalladen - rulla ihop matjesfiléerna, garnera med gräslök och servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Låt den svalna och dela den i bitar. Skölj och halvera rädisorna.
  2. Blanda gräddfil och gräslök. Rör ner potatis och rädisor. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Rulla ihop sillfiléerna och servera till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 stor burk matjessillfiléer (à ca 570 g)
  • ev gräslök till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 450 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden