Ljummen potatissallad med räkor och sparris

6
5
Ljummen potatissallad med räkor och sparris

Fantasifull kombination och mängder av smaker i ljummen potatissallad med räkor och sparris. Salladen passar lika bra som vardagsmiddag eller bjudrätt. Servera gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Ljummen potatissallad med räkor och sparris

Ingredienser

4 portioner
700 g färskpotatis
ca 400 g räkor i lake
1 förp grön sparris (à 250 g)
1 knippe rädisor (à 150 g)
1 dl grovriven Västerbottensost
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk riven pepparrot
1/2 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Pepparrotsdressing

3 msk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl mjölk
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk. Kontrollera majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ost, mjölk mot mjölkfria alternativ. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ulla stina

2021-07-20

Mycket fräsch och smakrik. Den ovanliga kombinationen med räkor och potatis fungerar mycket väl.

Sara

2010-06-13

Supergott och lättlagat. En lätt och härligt somrig rätt som gjorde succé på tjejmiddagen. La till kräftstjärtar vilket var en höjdare och använde självklart också färsk sparris när det nu är säsong. Då jag inte gillar pepparrot skippade jag den i själva salladen och gjorde istället för pepparrotsdressingen en egenvispad aioli och serverade hela härligheten ihop med färska baguetter.

Redaktionen

2010-05-19

Maria Dahlberg: Mina tjejkompisar älskade dressingen! Dubblade mängden ost och lade till förvällda sockerärter andra gången. Serverade med två dressingar på crème fraiche, en med chili och lime och en med dijonsenap. Sallad som blev över rullade jag in i tunnbröd och åt till brunch. Betyg 4,3