Fantasifull kombination och mängder av smaker i ljummen potatissallad med räkor och sparris. Salladen passar lika bra som vardagsmiddag eller bjudrätt. Servera gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk. Kontrollera majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ost, mjölk mot mjölkfria alternativ. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket fräsch och smakrik. Den ovanliga kombinationen med räkor och potatis fungerar mycket väl.
Ulla stina
2021-07-20Supergott och lättlagat. En lätt och härligt somrig rätt som gjorde succé på tjejmiddagen. La till kräftstjärtar vilket var en höjdare och använde självklart också färsk sparris när det nu är säsong. Då jag inte gillar pepparrot skippade jag den i själva salladen och gjorde istället för pepparrotsdressingen en egenvispad aioli och serverade hela härligheten ihop med färska baguetter.
Sara
2010-06-13Maria Dahlberg: Mina tjejkompisar älskade dressingen! Dubblade mängden ost och lade till förvällda sockerärter andra gången. Serverade med två dressingar på crème fraiche, en med chili och lime och en med dijonsenap. Sallad som blev över rullade jag in i tunnbröd och åt till brunch. Betyg 4,3
Redaktionen
2010-05-19