Rostad paprikasoppa
Denna rostade paprikasoppa är suveränt god och värmer bra på kalla vinterdagar. Du steker paprikan i ugnen för att lättare få av skalet. Vitlök, rödlök och tomater är några av de kompletterande ingredienserna som gör soppan så god.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
5 röda paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
olivcrème (se länk nedan under steg 5)
Gör så här
Näringsberäkningen är inkl. olivkräm.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi914 KJ / 218 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror rödlöken var för stor i förhållande till paprikorna för jag saknade en djupare smak, vilket paprikorna verkligen kan ge. Håller också med om att tidsangivelser är väl kort!
Hanna
2021-09-11En mycket god och mättande soppa. Perfekt att ta med till jobbet. Komplettera med en fralla och lunchen är enkelt fixad
Lise
2012-04-30Jättegott!! Barnen älskade den. Sambon ville dock ha lite hetare smak så han tillsatte Sambal olek.
Veronica
2007-02-03