Rostad paprikasoppa

Denna rostade paprikasoppa är suveränt god och värmer bra på kalla vinterdagar. Du steker paprikan i ugnen för att lättare få av skalet. Vitlök, rödlök och tomater är några av de kompletterande ingredienserna som gör soppan så god.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Ingredienser
4 portioner
5 röda paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
olivcrème (se länk nedan under steg 5)
Gör så här
Näringsberäkningen är inkl. olivkräm.
Tips
Om paprikaskalet inte är bränt kan man låta det vara kvar och i stället sila av den mixade soppan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi914 KJ / 218 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror rödlöken var för stor i förhållande till paprikorna för jag saknade en djupare smak, vilket paprikorna verkligen kan ge. Håller också med om att tidsangivelser är väl kort!
Hanna
2021-09-11En mycket god och mättande soppa. Perfekt att ta med till jobbet. Komplettera med en fralla och lunchen är enkelt fixad
Lise
2012-04-30Jättegott!! Barnen älskade den. Sambon ville dock ha lite hetare smak så han tillsatte Sambal olek.
Veronica
2007-02-03