Rostad paprikasoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad paprikasoppa

Denna rostade paprikasoppa är suveränt god och värmer bra på kalla vinterdagar. Du steker paprikan i ugnen för att lättare få av skalet. Vitlök, rödlök och tomater är några av de kompletterande ingredienserna som gör soppan så god.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela och kärna ur de röda paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra av skalen.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlöken. Fräs dem mjuka i olivolja i en kastrull.
  4. Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna, låt fräsa i kastrullen i 5 minuter.
  5. Häll på grönsaksbuljong och sjud i 10 minuter. Mixa helt slät i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med Olivkräm.

Näringsberäkningen är inkl. olivkräm.

Tips

Om paprikaskalet inte är bränt kan man låta det vara kvar och i stället sila av den mixade soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 röda paprikor
  • olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • ev olivcrème (se länk nedan under steg 5)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 914 kJ / 218 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept