Rostad paprikasoppa

32
4 Klimatsmart
Rostad paprikasoppa

Denna rostade paprikasoppa är suveränt god och värmer bra på kalla vinterdagar. Du steker paprikan i ugnen för att lättare få av skalet. Vitlök, rödlök och tomater är några av de kompletterande ingredienserna som gör soppan så god.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Rostad paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
5
röda paprikor
-
olja
2
vitlöksklyftor
1
rödlök
2 msk
olivolja
3
tomater
8 dl
grönsaksbuljong
-
salt och svartpeppar
-
olivcrème (se länk nedan under steg 5)

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. olivkräm.

Tips

Om paprikaskalet inte är bränt kan man låta det vara kvar och i stället sila av den mixade soppan.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Hanna

2021-09-11

Tror rödlöken var för stor i förhållande till paprikorna för jag saknade en djupare smak, vilket paprikorna verkligen kan ge. Håller också med om att tidsangivelser är väl kort!

Lise

2012-04-30

En mycket god och mättande soppa. Perfekt att ta med till jobbet. Komplettera med en fralla och lunchen är enkelt fixad

Veronica

2007-02-03

Jättegott!! Barnen älskade den. Sambon ville dock ha lite hetare smak så han tillsatte Sambal olek.

Näringsvärde per portion

Energi 914 KJ / 218 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept