Rostad paprikasoppa

35
4
Rostad paprikasoppa

Denna rostade paprikasoppa är suveränt god och värmer bra på kalla vinterdagar. Du steker paprikan i ugnen för att lättare få av skalet. Vitlök, rödlök och tomater är några av de kompletterande ingredienserna som gör soppan så god.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Rostad paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
5 röda paprikor
olja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olivolja
3 tomater
8 dl grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
olivcrème (se länk nedan under steg 5)

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. olivkräm.

Tips

Om paprikaskalet inte är bränt kan man låta det vara kvar och i stället sila av den mixade soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Hanna

2021-09-11

Tror rödlöken var för stor i förhållande till paprikorna för jag saknade en djupare smak, vilket paprikorna verkligen kan ge. Håller också med om att tidsangivelser är väl kort!

Lise

2012-04-30

En mycket god och mättande soppa. Perfekt att ta med till jobbet. Komplettera med en fralla och lunchen är enkelt fixad

Veronica

2007-02-03

Jättegott!! Barnen älskade den. Sambon ville dock ha lite hetare smak så han tillsatte Sambal olek.

Näringsvärde per portion

Energi 914 KJ / 218 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden