UNDER 30 MIN | Medel

Purjolökspuré med sesam och spiskummin

God och härligt grön röra som är som en hummus fast utan att innehålla kikärtor. Den här goda gröna röran är gjord av purjolök och sojabönor. Purjolökspurén kryddas med spiskummin och tahini och passar perfekt som pålägg på ett grovt bröd eller dipp till grönsaksstavar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor. Koka purjolöken och sojabönorna i buljongen under lock i 10 minuter. Häll av grönsakerna i ett durkslag (spara gärna buljongen till ett framtida soppkok).
  2. Mixa grönsakerna, i en matberedare, till en slät puré. Tillsätt tahini, spiskummin och olivolja, mixa lite till så att allt blandas. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Strö solroskärnorna på purjolökspurén.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor purjolök (à ca 350 g)
  • 1 dl frysta sojabönor
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 1/2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • saften av 1/2 citron
  • 1 dl solroskärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1053 kJ / 252 kCal